VOEGWERKEN Ledegem

VOEGWERKEN BIJ RENOVATIES: UITSLIJPEN VAN DE BESTAANDE VOEGEN EN ZETTEN VAN NIEUWE VOEGEN in regio Ledegem

Voegen verouderen en eroderen, verbrokkelen of komen plaatselijk los, ze vertonen barsten door de vrieskou, ze zijn niet meer proper te krijgen. In deze gevallen is het geraadzaam de voegen te laten uitslijpen en er nieuwe te zetten teneinde vochtproblemen en ingroei van mos en algen tegen te gaan. Ook op esthetisch vlak kunnen nieuwe voegen wonderen doen.

De werkwijze voor het vervangen van oude voegen

  1. De voorbereiding, waaronder zorgvuldige afscherming met folie van de delen die niet in aanmerking komen voor behandeling.
  2. Gereed zetten van de muren: algemene gevelreiniging mits aangepaste technieken in functie van onder meer de hardheid van de stenen.
  3. Met vaste hand uitslijpen van de bestaande voegen, borstelen, het afval opruimen en wegbrengen.
  4. Gebarsten of kapotte stenen uitnemen en vervangen bij voorkeur met dezelfde of soorgelijke exemplaren.
  5. Transparante laag hydrofuge aanbrengen als vochtbarrière.
  6. De voegspecie samenstellen volgens de juiste verhoudingen en in een tint naar uw voorkeur: van 50 soorten grijs tot wit of ton sur ton.
  7. Plaatsen van de nieuwe voegen passend bij “de huisstijl”: er wordt onderscheid gemaakt tussen platvolle, verdiepte, gesneden, gladde of knipvoegen, naargelang de positie die ze innemen tegenover te stenen. Ook is het wenselijk, voor de ventilatie van de spouw, om met regelmaat stootvoegen te voorzien.